Er zijn zo veel beslissingen te nemen bij het kiezen van een raamdecoratie. Als u twijfelt tussen een verduistering om het meeste licht te blokkeren en het behoud van privacy terwijl u wat licht binnenlaat, dan is het veelzijdige duo-rolgordijn misschien wel het enige product om te voldoen aan uw verschillende behoeften op het gebied van lichtbeheersing. Bij het bestellen van raamdecoratie zijn er meestal twee soorten stoffen om uit te kiezen: lichtfiltering of verduistering van de kamer. Een duo rolgordijn is een enkele raambehandeling die gebruik maakt van zowel lichte filtering als verduisterende stof. De middelste balk die de twee stoffen scheidt, kan naar beneden worden geduwd wanneer licht en privacy gewenst zijn, omhoog worden geduwd wanneer een grotere lichtblokkade nodig is, of volledig worden verhoogd voor een volledig zicht naar buiten.

Duo rolgordijnen zijn vooral nuttig voor slaapkamers waar het creëren van een donkere cocon de slaap zal aanmoedigen, terwijl tegelijkertijd de mogelijkheid wordt geboden om het daglicht te verwelkomen, wanneer u goed en klaar bent, en in staat bent om enige privacy te behouden. Ze zijn ook voordelig in kantoren waar het beheer van verschillende schermen, monitoren en verschillende niveaus van inkomend licht gedurende de dag van cruciaal belang is voor uw productiviteit.

Omdat de twee materialen die deel uitmaken van het rolgordijn verschillende opaciteiten hebben, wat betekent hoeveel licht ze doorlaten, zelfs als de gekozen kleur hetzelfde is, zullen de kleuren van de stof er anders uitzien als ze eenmaal zijn geïnstalleerd met natuurlijk licht dat doorkomt. Houd er rekening mee dat zelfs als de stoffen niet exact overeenkomen, ze altijd naadloos op elkaar aansluiten, waardoor deze multifunctionele tinten de high-style en high-functionele keuze zijn voor uw veeleisende ramen.